ایمپلنت باعث سرطان میشود؟ این یکی از مهم ترین سوالات و نگرانی ها در رابطه با کاشت ایمپلنت می باشد که متاسفانه به دلیل شایعات گسترده ایجاد شده است.

ایمپلنت یکی از روش های بسیار کاربردی برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته می باشد که ماندگاری بیش از ۲۵ سال داشته و با کمترین عوارض روبرو است. اما افراد زیادی هستند که تصور می کنند ایمپلنت سرطان زا است.

کلینیک مهدیس در ادامه دلایل علمی برای اثبات اینکه ایمپلنت سرطان زا نیست را ارائه خواهد داد و در نهایت می توانید با خیال آسوده از این تکنیک موثر برای داشتن دندان های سالم و زیبا استفاده کنید.

ارتباط ایمپلنت و سرطان چیست؟

ایپملنت دندان به روش کاشت پین های فلزی درون استخوان فک گفته میشود که در نهایت با روکش کاملا شبیه به دندان طبیعی شده و حداقل ۲۵ سال ماندگاری دارد. در صورت کاشت نادرست ایمپلنت دندان به مرور ممکن است لثه اطراف آن متورم شود.

این یکی از عوارض بسیار نادر در ایمپلنت می باشد که با درمان کاملا رفع میشود. برخی از افراد کارسینومای دهان را با التهاب لثه یکسان در نظر میگیرند و به همین دلیل نگرانی هایی در آنها بروز می کند.

یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث میشود اغلب افراد تصور کنند آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟ نحوه اجرای این تکنیک زیبایی دندان است. دقت داشته باشید که کارسینومای دهان منجر به سرطانی شدن سلول های پوست لثه و گاها سایر بخش های بدن میشود.

این در حالیست که ایمپلنت سطح و لایه میانی لثه را تحت تاثیر قرار داده و به همین دلیل منجر به سرطان نمی شود.

ارتباط ایمپلنت و سرطان چیست؟

آیا التهاب لثه ایمپلنت همان کارسینومای دهان است؟

همان طور که اشاره شد، در صورت کاشت غیر استاندارد ایمپلنت و همچنین شرایط جسمی فرد در نهایت امکان التهاب لثه وجود دارد.

ورم ایجاد شده در اطراف ایمپلنت دندان به مرور برطرف میشود و لازم است در صورت مواجه با آن به پزشک مراجعه کنید. این در حالیست که کارسینومای دهان به سرطانی شدن سلولهای پوست دهان و انتشار آن به سایر بخش های بدن گفته میشود.

توده های ضخیم، لک های قرمز روی زبان و لثه، زخم هایی که طولانی مدت در دهان وجود دارند و بهبود پیدا نمی کنند همگی نشانه های کارسینومای هستند.

به همین دلیل این بیماری با التهاب لثه ایمپلنت کاملا متفاوت است و نباید این نگرانی منجر به کنار گذاشتن کاشت دندان و پر کردن جای خالی آن شود.

آیا التهاب لثه ایمپلنت همان کارسینومای دهان است؟

ایمپلنت سرطان زا است؟

به دلیل نگرانی ها و شایعه های متعددی که در زمینه سرطان زا بودن ایمپلنت دندان در تمام دنیا وجود دارد، تحقیقات گسترده ای در این زمینه شکل گرفته است.

بر اساس تحقیقات شکل گرفته شده، ۹۵ درصد افرادی که به کارسینومای دهان مبتلا میشوند، سابقه مصرف طولانی مدت سیگار و مشروبات الکلی و دخانیات را دارند.

علاوه براین، داشتن سابقه این بیماری در سایر افراد خانواده، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و همچنین نوشیدن چای و نوشیدنی های بسیار داغ می توانند در بروز سرطان دهان موثر باشند.

در مقابل، افرادی که ایپملنت دندان را انجام داده اند، بر اساس تحقیقاتی که در مجله ایمپلنتوری آمریکا صورت گرفته است، ۰.۰۰۰۱۷ درصد احتمال مبتلا شدن به سرطان دهان را دارا هستند.

این آمار بر اساس آزمایشات کاملا علمی صورت گرفته و در تحقیقت متعدد به این موضوع پرداخته شده است. به همین دلیل به طور کاملا جامعه پزشکی سرطان زا بودن ایمپلنت دندان را رد کرده است.

اما امکان التهاب لثه وجود دارد که قابل درمان بوده و به هیچ عنوان منجر به سرطانی شدن سلول ها نخواهد شد.

ایمپلنت سرطان زا است؟

ایمپلنت برای افراد دارای سرطان موفقیت آمیز است؟

از دیگر مسائل بسیار مهم درباره ایمپلنت این است که آیا افرادی که به سرطان مبتلا هستند می توانند از خدمات ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

آیا شیمی درمانی و مصرف داروهای سرطانی بر موفقیت آمیز بودن ایمپلنت و کاشت دندان تاثیرگذار است یا خیر؟ با توجه به اینکه داروهای درمان سرطان و شیمی درمانی به روند جوش خوردن پین فلزی به استخوان فک و ترمیم زخم ها آسیب میزند، به همین دلیل بهتر است در این دوره ایمپلنت دندان انجام نشود.

به دلیل کاهش سیستم ایمنی بدن در دوران درمان سرطان، این احتمال وجود دارد که ایمپلنت خیلی زود مجدد شل شده و استحکام کافی را نداشته باشد.

علاوه بر افراد مبتلا به سرطان، کسانی که دارای دندان های پوسیده در دهان هستند و هنوز نسبت به درمان آنها اقدام نکرده اند نیز بهتر است ایملپنت را به تعویق بیندازند.

عفونت در لثه، دیابت و همچنین کم بودن استخوان فک همگی از مواردی هستند که نتیجه خوبی از ایمپلنت دریافت نمی کنند و با عوارض بیشتری روبرو خواهند شد.

ایمپلنت برای افراد دارای سرطان موفقیت آمیز است؟

ایمپلنت عوارض دارد اما سرطان زا نیست

واقعیت این است که ایمپلنت مانند هر نوع درمان دیگر دارای عوارضی می باشد که برخی به صورت طبیعی و به مرور برطرف شده و تعداد نیاز به درمان دارند.

به عنوان مثال، از جمله عوارض ایمپلنت می توان به ورم و التهاب لثه، خونریزی، شل شدن ایملپنت، عفونت، درد و آسیب به استخوان فک و بافت لثه اشاره کرد.

اما به جرات می توان گفت، به هیچ عنوان در عوارض آن اثری از سرطان وجود ندارد و این یک باور اشتباه و شایعه است.

ایمپلنت دندان بدون ترس از سرطان در کلینیک دندانپزشکی مهدیس

یکی از مهم ترین دلایل برای روبرو شدن با عوارض متعدد ایملپنت، اجرای آن توسط دندان پزشکان غیر حرفه ای می باشد.

مهدیس؛ کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی غرب تهران با بروزترین تجهیزات و استفاده از باکیفیت ترین متریال شرایط را برای ایملپنت دندان بدون نگرانی بابت سرطان فراهم نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست