جراحی لثه

جراحی لثه چیست ؟


جراحی لثه یک روش دندانپزشکی است که برای درمان بیماری لثه یا پریودنتال انجام می‌شود که به دلیل عفونت باکتریایی روی بافت لثه تأثیر می‌گذارد و باعث التهاب، تورم، قرمزی و از بین رفتن استخوان‌های اطراف دندان می‌شود. بیماری پریودنتال زمانی شروع می شود که باکتری های موجود در دهان از قبل به دندان ها و لثه ها چسبیده باشند.

جراحی لثه برای بهبود محافظت ریشه ها در برابر باکتری


با رشد و تکثیر باکتری ها، بیوفیلمی به نام پلاک دندانی تشکیل می شود. پلاک های دندانی را می توان با روش های معمول بهداشت دهان مانند مسواک زدن دندان ها و نخ دندان کشیدن و انجام عمل جرم گیری دوره ای و پلانینگ ریشه از بین برد. اگر پلاک دندان برداشته نشود و برای مدت طولانی روی سطح دندان بماند، بافت های لثه را دچار بیماری لثه می کنند.
بیماری لثه در مراحل اولیه معمولاً ژنژیویت نامیده می شود. هنگامی که التهاب لثه با ایجاد پلاک بیشتر روی سطح دندان ایجاد می شود، یک بیماری جدی لثه به نام پریودنتیت ایجاد می شود. اگر بیماری لثه یک فرد خیلی شدید شود، جراحی ممکن است تنها گزینه عملی باشد و متخصص جراحی احتمالاً در مورد نوع جراحی که برای بیمار مناسب تر است صحبت خواهد کرد.
انواع مختلفی از جراحی لثه بسته به وضعیت لثه بیمار وجود دارد که شامل جراحی کوچک کردن پاکت یا فلپ لثه، بازسازی، افزایش طول تاج و پیوند بافت نرم می‌شود.

دلایل انجام جراحی لثه


  • برای از بین بردن باکتری و عفونت
  • از بین بردن و کاهش فاصله لثه بین دندان ها
  • جلوگیری از دست دادن دندان
  • ترمیم بافت های آسیب دیده و رشد دوباره استخوان های فک
  • تغییر شکل شکاف های استخوانی برای کاهش خطر رشد باکتری

اصطلاحات پریودنتیت و ژنژیویت در بیماری لثه

ژنژیویت نوعی بیماری خفیف لثه است که باعث قرمزی، تورم و خونریزی لثه می شود. اغلب، التهاب لثه به دلیل بهداشت نامناسب دهان، و ایجاد پلاک ها رخ می دهد.
پریودنتیت شکل شدیدتری از بیماری لثه است که در آن التهاب لثه بدتر شده و پیشرفت کرده و استخوان و بافت ها را از بین می برد. در طی این فرآیند التهابی، لثه ها شروع به جدا شدن از دندان می کنند. این باعث ایجاد فضاهایی به نام پاکت می شود که به نوبه خود باکتری ها را به دام می اندازد و منجر به عفونت می شود. در این حالت شاهد، از دست دادن دندان و آسیب استخوان هستیم.

انواع جراحی لثه


انواع مختلفی از روش‌های جراحی لثه در حال انجام هستند، اما دندانپزشک شما به شما کمک می‌کند تا بر اساس وضعیت لبخند و نتایج دلخواهتان انتخاب کنید که کدام درمان برای شما مناسب است. درمان بیماری پیشرفته لثه می تواند به شما در بهبود سلامت کلی شما کمک کند، زیرا بیماری لثه با بیماری های سیستمیک جدی بدن مرتبط است.مانند بیماری قلبی و دیابت.
در زیر انواع روش های مختلف برای جراحی لثه را آوردیم تا بیماران قبل از انجام جراحی لثه اطلاعات کافی داشته باشند.

جراحی لیفت لثه


لیفت لثه یا کانتورینگ لثه یک روش جراحی زیبایی برای بیمارانی است که از اندازه و نسبت لثه خود ناراضی هستند. دندانپزشک شما می تواند به طور محافظه کارانه لثه های شما را با لیزر تغییر شکل دهد تا دندان های شما برجسته تر دیده شود و تعادل را به لبخند شما بازگرداند.

جراحی لثه برای افزایش طول تاج


اگر روکش های دندانی دریافت می کنید اما سطح دندان در معرض کافی برای چسباندن روکش های خود ندارید، ممکن است دندانپزشک شما افزایش طول تاج را توصیه کند.

جراحی لثه برای روکش

هر دو اصطلاح جراحی لثه برای روکش و جراحی لثه برای کامپوزیت مربوط به افزایش طول تاج دندان می باشند. قبل از نصب لمینت سرامیکی روی دندان در صورتی که ارتفاع دندان برای نگهداری دندان کم باشد، عمل جراحی لثه انجام می شود.
 جراحی لثه برای روکش را می توان با لیزر انجام داد و به دندان های شما کمک می کند که بلندتر و برجسته تر به نظر برسند. انجام افزایش طول تاج قبل از روکش دندان می تواند به کاهش خطر افتادن تاج کمک کند و فضای بیشتری برای بهداشت دهان و دندان به شما بدهد.

جراحی لثه برای پیوند استخوان


هنگامی که استخوان اطراف ریشه دندان آسیب ببیند و یا از بین برود، بیمار نیاز به پیوند استخوان دارد. از جراحی لثه برای پیوند استخوان معمولا برای انجام ایمپلنت دندان استفاده می شود. این فرآیند شامل جایگزینی استخوان آسیب دیده با استخوان جدید است. این استخوان ممکن است از استخوان های فرد تامین شود و یا از آزمایشگاه تهیه شود. هدف پیوند استخوان، نگه داشتن ریشه دندان در جای خود و جلوگیری از پیشروی فک می باشد.

بیشتر بخوانید: پیوند استخوان در ایمپلنت چیست ؟

پیوند لثه


تحلیل رفتن لثه زمانی اتفاق می‌افتد که حاشیه بافت لثه از موقعیت طبیعی خود خارج شود و بخشی از ریشه نمایان شود. این عارضه غیر قابل برگشت است و می تواند ناشی از مسواک زدن ضربه ای، عوامل ژنتیکی، حرکت دندان، بافت نازک لثه و همچنین پلاک و التهاب باشد. در چنین مواردی قطعا به پیوند لثه نیاز پیدا خواهید کرد.
روش پیوند لثه یک جراحی پلاستیک پریودنتال بسیار ظریف است. متخصص جراحی لثه باید از مهارت خاصی برخوردار باشد تا به بهترین نحو پیوند انجام گیرد. هر عمل حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد و با بی حسی موضعی انجام می شود. تکه کوچکی از بافت از سقف دهان برداشته می شود و در ناحیه فرورفتگی قرار می گیرد و بخیه می شود.

پیوند لثه

هزینه جراحی لثه


با توجه به اینکه جراجی لثه دارای انواع مختلفی است، طبیعتا هزینه های متفاوتی هم خواهد داشت. مثلا هزینه جراحی لثه برای روکش با هزینه جراحی برای ایمپلنت و پیوند لثه متفاوت بوده. بهترین روشی که می توان از قیمت دقیق جراحی لثه مطلع شد،مراجعه به کلینیک دندانپزشکی می باشد.

مراحل کامل انجام جراحی لثه کدام است ؟

در طول جراحی پیوند لثه، پریودنتیست شما: بی حسی موضعی به شما می دهد. این کار دندان ها و لثه های شما را در آن ناحیه بی حس می کند. بسیاری از پریودنتیست‌ها گزینه‌های دندان‌پزشکی آرام‌بخش را برای راحتی شما ارائه می‌دهند، از جمله اکسید نیتروژن، آرام‌ بخش خوراکی و آرام‌بخش IV. سایت را آماده کنید.
هنگامی که احساس راحتی کردید، پریودنتیست شما یک برش ایجاد می کند و یک فلپ کوچک در لثه های شما ایجاد می کند. آنها همچنین ریشه دندان های شما را به طور کامل تمیز می کنند.
در مرحله بعد، جراح شما یک برش دیگر روی سقف دهان شما ایجاد می کند و یک قسمت کوچک از بافت داخلی را برمی دارد. لایه بیرونی دست نخورده باقی می ماند. آنها محل را با استفاده از بخیه یا پانسمان پریودنتال می بندند. (اگر جراح شما تصمیم به استفاده از بافت اهدایی داشته باشد، از این مرحله صرف نظر می کند.)
در مرحله بعد، جراح پیوند لثه را روی ریشه دندان های در معرض دید شما (منطقه فرورفتگی) قرار می دهد. در نهایت، جراح بافت لثه شما را تغییر مکان داده و آن را در جای خود بخیه می‌زند. پریودنتیست شما ممکن است از بخیه هایی استفاده کند که خود به خود می ریزند. یا ممکن است لازم باشد آنها را در بازدید بعدی خود حذف کنید.

جراحی پیوند لثه چقدر طول می کشد؟

بستگی به این دارد که چند دندان دچار تحلیل لثه شده باشند. اگر فقط به یک پیوند لثه نیاز دارید، معمولاً حدود یک ساعت طول می کشد. اگر به چندین پیوند در نواحی مختلف دهان خود نیاز دارید، ممکن است مدت بیشتری طول بکشد.

آیا جراحی پیوند لثه درد دارد ؟

شما در طول جراحی پیوند لثه بی حس خواهید شد، بنابراین در طول عمل چیزی احساس نخواهید کرد. احتمالاً پس از عمل، درد خفیفی خواهید داشت، اما پریودنتیست داروها و دستورالعمل‌های پس از جراحی را به شما می‌دهد تا به حداقل رساندن ناراحتی شما کمک کند.

فهرست